Седем причини, поради които смятам, че ще бъда най-добрия кмет на Поморие

Преди известно време се зачетох в Интернет (форуми и коментари) колко много хора се изказват отрицателно за един или друг кандидат кмет или съветник, летят обиди, плетат се интриги. За съжаление това е типичната предизборна кампания в България – негативна, оплюваща, често с горчив привкус.

Кметското място е работа, за която вие избирателите сте работодателя. Затова моля приемете това по-долу като моето мотивационно писмо. Смятам, че съм най-подходящия кандидат за кмет на Община Поморие по следните причини:

1. Имам най-подходящото образование – строителен инженер, специалност „Промишлено и гражданско строителство“, випуск 1981. Който е кандидатствал във ВИАС/УАСГ знае, че това е основната, най-желана и най-трудна инженерна специалност.

2. Имам огромен опит в строителството. Вече тридесет години се занимавам с проектиране и строителство. Проектирал съм наистина всякакви сгради, от гаражи до огромни промишлени помещения. Участвал съм в строителството на град от почти нулата (Стражица). Въвеждал съм стотици сгради в експлоатация. В Община Поморие има МНОГО да се строи, а аз ако от нещо разбирам наистина – това е строителство.

3. Имам ред допълнителни квалификации, които биха били изключително полезни на Кмета на Община Поморие. Притежавам лицензи за оценка на недвижими имоти (от Агенцията по приватизацията № 2285/06.12.1993), както и за технически контрол на конструции (КИИП – София, № 00238/27.07.2007 г.). Мога и бих контролирал сам голяма част от процесите в строителството – сигурен съм, че така значително се би подобрило качеството на всеки обект на общината.

4. Имам огромен административен опит в Община Поморие – 20 години без прекъсване. Заместник кмет по строителството, общински съветник, Председател на комисия по „Териториално развитие, строителство и околна среда”, член на комисия по „Финанси и бюджет”, Председател на Общинския Съвет. Наясно съм с всеки един процес в общината, познавам всеки един проблем на Поморие в детайли. За дейността си в Общината съм получил признанието и на Националното сдружение на общините в България – „Личност с траен принос към местното самоуправление” (2007). Познавайки същността на проблемите в общината отвътре, имам отлична позиция за тяхното решаване.

5. Познавам отлично законодателството на РБългария, най-вече това свързано с местното управление, и със строителството. Важно е за един кмет да познава добре законите – за да може да взема правилните решения за доброто управление на общината.

6. Занимавал съм се и с туристически бизнес, което ми дава добър поглед и върху проблемите на туризма в Поморие, както и добра визия за това как може и трябва да се развива в бъдеще.

7. Като принцип – не поемам ангажименти и не давам обещания, които не мога или не смятам да изпълня. В предизборно време знаете, че важи фразата „Никой не може да ви даде толкова, колкото аз мога да ви обещая“ – не и за мен. Планирам изпълнението на балансирана програма, изразявам умерен оптимизъм.

Изборите наближават, и в изборния ден вие ще имате думата кой да бъде следващия кмет. Т.е как ще се развива Община Поморие в следващите четири години. Най-важното е да упражните правото си на глас и да направите вашия премислен и разумен избор.

 

Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

1 Response to Седем причини, поради които смятам, че ще бъда най-добрия кмет на Поморие

  1. Светослав каза:

    Браво Ачка!

    Това е страхотна идея! Дано има някой в Поморие да я оцени!!!
    Успех!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *