За предизборния дебат между кандидатите за кмет на Община Поморие

Преди няколко дни отправих покана към останалите кандидати за кмет на Община Поморие за провеждането на предизборен дебат. Поканата към г-н Алексиев бе занесена в щаба му на 14.10.2015.
Покана за предизборен дебат
Тъй като не получих никакъв отговор на поканата в упоменатия срок, днес сутринта посетих щаба му лично. Секретарката там ми обясни, че г-н Алексиев няма да присъства на предизборни дебати.

Отказът на г-н Алексиев да дебатира за състоянието на Община Поморие и нейното бъдеще е донякъде очакван, тъй като би му се наложило да отговаря на много „неудобни“ въпроси, част от които са поставени в анализа ми за състоянието на Общината. Подобен отказ още веднъж потвърждава точността на този анализ.

Разбира се, много по-лесно е скриването зад „водене на позитивна кампания“, за да се избегнат тези въпроси. Дори и да бъдат избегнати сега, дори и да се продължи със замитането на проблемите под килима, рано или късно Общината ще се сблъска челно с изложените проблеми. За съжаление сметката няма да я плаща този, който я е направил, а ще я плащат всички поморийци.

При отсъствието на г-н Алексиев, провеждането на предизборен дебат се обезсмисля, тъй като няма да има отсрещна страна, която да отговори на важните за Общината въпроси. Затова такъв дебат няма да бъде проведен.

Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

1 Response to За предизборния дебат между кандидатите за кмет на Община Поморие

  1. Черньо Чернев каза:

    Съвсем интересен факт е, че секретарката на кмета в общината е секретарка и на предзборния му щаб-а сега де? Ко праим питам сеирджиите от махалата ни?
    Възел на частните интереси разбираемо е преплетен с частните такива.
    И колкото ние обикновените граждани да се правят на интересни елиминирайки подобни факти, накрая добре смазаната и позната от 25 години машина за даване на премии под масата ще финализира очаквания резултат за победителя. Който раздава под масата подаяния на раята и след това още 4 години ще ги изтисква-това е един познат синдром в световната практика изнудения да се влюби в рекетьора си.
    Питам се, още ли трябва да мълчим и да очакваме кофти туристически сезон догодина-ами гласувайте за Свободата, а не да Ярема на гепаджии. На слука!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *